Wednesday 18 January 2012

Lavendel Planter

Lavendel planter er en favoritt blant gartnere for himmelske duften av sine attraktive blomster. Lavendel blomster kan gi et virkelig vakkert utseende til et landskap eller en hage. Lavendel eller lavendula faktisk er en slekt av hovedsakelig flerårige blomstrende planter, som er innfødt til Middelhavet regionen, India og tropiske Afrika. Litt lavendel arter er urteaktige planter, mens et par faller inn i kategorien av busker og subshrubs. Lavendel er et medlem av mynte familien. Det er rundt 39 arter av blomstrende planter som tilhører slekten lavendel.
Plant Beskrivelse
Mesteparten av medlemmene av slekten, lavendel er flerårige urter. Disse plantene kan avgrenses med oppreist deres og rank stammen og skyter. Bladene av lavendel planter er vanligvis sølvfarget grønn i fargen og de kan være hele eller pinnate, avhengig av bestemte arter eller typer. Det er tre hovedtyper av lavendel planter, sant eller engelsk lavendel spansk lavendel og fransk lavendel. Den sanne eller engelsk lavendel er hardfør til en sone 5-8 og det bærer dyp lilla blomster, mens bladene er ganske smal.
På den annen side er spansk lavendel hardføre til en sone 8-10 og bladene er mørk grønn i fargen. Forma på blomstene av spansk lavendel ligner en ananas, og det finnes vanligvis lilla eller hvit i fargen. Fransk lavendel planter er hardføre til en sone 5-8 og de vanligvis bære lys lilla blomster, mens bladene er taggete og grå i fargen. Lavendel planter regel bære blomster i kranser og de danner en topp over bladverket på toppen av tynn stilk. Fargen på blomstene vanligvis spenner fra blå, fiolett til lilla og mørk lilla. Blomstene av visse arter av lavendel planter brukes til å trekke en eterisk olje, kalt lavendelolje.
Lavender Plant Care
Lavendel planter er en av de få blomstrende planter, som krever minimalt med stell og vedlikehold. Det kan bli økt fra frø og planter. Det finnes flere typer av lavendel planter. Så, finner du mange varianter av lavendel planter for salg. Men, pass på å velge ett utvalg som er egnet for planting i de klimatiske forholdene i ditt område. Generelt kan lavendel plante tåler og trives i et bredt spekter av vekstforhold. De trenger minst 7 8 timers sollys. De vanligvis foretrekker løs og godt drenert, alkalisk jord. Lær mer om oppveksten lavendel og vokser lavendel fra frø.
Mens plante en lavendel plante, ikke glem å legge litt kompost til planting hullet. Vanligvis er lavendelolje planter første vokst i en pott eller containere og deretter skiftet til godt arbeidet jord. Fuktighet er en av viktige faktorer som kan hindre veksten lavendel planten. Derfor er det tilrådelig å være plass blant plantene, for å sikre tilstrekkelig luftsirkulasjon. Lavendel planter produserer bedre blomstrer i varmt klima. Derfor, mange gartnere foretrekke å bruke et lag med sand rundt planten, slik at det fremmer varmelagring. Dette igjen, oppfordrer veksten av mer duftende blomster. Vite mer om økende lavendel i containere.
Ved siden jordart, er de to viktigste med lavendel plante omsorg vanning og pruning. Lavendel er en tørke motstandsdyktig plante og så, krever det minimal vanning, gang det oppretter selv fast. Men, ville de unge plantene krever vanning med jevne mellomrom, spesielt under den første vekstsesongen. Etter at anlegget utvikler et sterkt rotsystem, ville det kreve vanning bare i den tørre årstiden, og i ekstremt varme forhold. Såvidt lavendel planter beskjæring er bekymret, er våren den ideelle tidspunkt for å gjøre dette. Beskjæring lavendel planter er svært enkel. Alt du trenger å gjøre er å holde høsting blomstene. På slutten av blomstringen sesongen, bare beskjære tilbake plantene av noen få inches. Den høyere planter kan imidlertid beskjæres tilbake til om lag en tredjedel av høyden sin. Også kuttet tilbake bladverket med om lag en tredjedel. Før beskjæring en lavendel plante våren, vente på at ny vekst skal vises. Når den nye veksten ut, la den være urørt i cirka en måned, hvoretter kutte tilbake halvparten av de nye bladene.
Dette er hvordan du kan vokse og opprettholde lavendel planter i blomst hagen eller landskapet. Gartnere helst vokse disse prydplanter å skape lave hekker og grenser. Men, de er også utmerket for dyrking i et rock hage og hytte hagen. Bortsett fra disse, kan du sette den så mange bruksområder. Lavendel nagler kan brukes for tørket blomst arrangement, mens blomstene kan bli lagt til salater og brukes til matlaging. Du kan inkludere tørkede blomster i poser og holde dem i skap og skuffer å slå tilbake møll og andre insekter, og også for å gi klærne en frisk lukt. Dermed lavendel planter kan brukes på utallige måter og slik, kan de være et flott tillegg til hagen din.

No comments:

Post a Comment