Tuesday 24 January 2012

Kattemynte Seeds

Vitenskapelig kjent som Nepeta cataria, er kattemynte en plante som tilhører mint familien heter Lamiaceae or Labiatae. Det er en flerårig plante som er innfødt til Nord-Amerika, og vokser opp til en høyde på 2 til 3 meter. Anlegget bærer mørkegrønne ovale toothed løv, som har en sitron-mint smak og duft. Den blomstrer vanligvis hvite eller lilla blå blomster gruppert sammen. Men det er noen uvanlige kattemynte plantesorter som besitter gul farget blomster også.
For sin sterke aroma og smak, er den urten vanligvis brukes i matlaging, spesielt i utarbeidelsen urtete. Kattemynte er også ganske effektiv i behandling av kulde og hoste symptomer. Dette var bare et kort konto på kattemynte plante, nå før du går videre til voksende økologiske kattemynte frø, la oss først prøve å forstå hvorfor denne urten er så populær blant katter.
Kattemynte Plant og katter
De mest attraktive trekk ved kattemynte plante er at det er kjent for å forårsake beryktede eller stimulerende effekt hos katter. I utgangspunktet, kattemynte blader, blomst, olje, etc. stimulere kattene pheromonic reseptoren, som gjør inn katter en midlertidig euforisk tilstand. Katten vil like å tygge, rulle over og leke med anlegget. Det er plantens sterke lukten som gjør at katten gå vill med spenning. Dette kan imidlertid begeistret eller euforisk tilstand varer bare et par minutter til hun blir vant til lukten. Kattemynte fungerer i utgangspunktet som en stemning styrke for katter og så etter en halv time eller slik at katten kan komme tilbake og vil vise den samme spenningen. Selv om de fleste katter gå gale med lukt, noen katter forblir helt upåvirket. Et annet godt poeng er at kattemynte er trygg, naturlig og ikke vanedannende, og selv om katten din blir nibbling på tørkede blader, fører det ingen skade i det hele tatt.
Økende kattemynte Seeds
Kattemynte er lett å vokse og er ikke i det hele tatt masete om sin voksende krav. You kan vokse Nepeta frø enten i potter eller i hagen din. Men mens plante frøene direkte i hagen din, sørge for at all fare for frost er over. Planten kan vokse bra i alle typer jord, men for best resultat en godt drenert jord rik med organisk materiale kan være et godt alternativ. Fuktig jord og plante frøene ikke veldig dypt ned i jorda, bare om lag 1 / 8 tomme eller så. Frø vil spirer 7 - 10 dager fra planting.
Anlegget trives godt i full solen for å delvis skygge og krever litt gjødsel ved å plante for maksimal vekst. For buskete vekst, når planten vokser et par inches, knip igjen skuddene og den nye blader. Et sted i midtsommer, vil kattemynte blomsten og slipp frø for å gi deg nye baby planter hvert år. Harvest toppen blader, stilker og blomster når blomstene begynne å blomstre og bruke dem friske, tørket eller frosset. Men for å ha en enkel å ha fersk kattemynte uten bekymre av nabolandet katter ødelegger det, er det bedre å plante kattemynte frø på hengende potter eller beholdere.
Kattemynte er en aggressiv, hurtigvoksende plante som oftest har en tendens til publikum dets naboland planter. Derfor, for å unngå dette, må du heller gi dem nok plass eller omslutter den med en kant kanter. Kattemynte er en tøffere plante enn flere andre hageplanter. Faktisk, hvis røttene er godt etablert, er anlegget nesten uslitelig. Vel, dette var alt om kattemynte planter. Jeg håper informasjonen gitt på økende og steller kattemynte frø viser seg å bli nyttig for deg alle i voksende dette anlegget i hagen din.

No comments:

Post a Comment