Saturday 7 January 2012

Økende rosenkål

Rosenkål er en hardfør, langsom voksende vegetabilsk, det var først dyrket i Belgia sted i 1200. Oppkalt etter hovedstaden i Belgia, Brussel, den vegetabilske nå dyrkes over hele Europa. Tilhører familien Brassicaceae og slekten Brassica, utvikler planten spirer, lite hode som likner miniatyr kål langs axils av hvert blad. Dette sesongåpne avling er frost motstandsdyktig og vokser best i løpet av vinteren eller i litt kalde været.
Rosenkål krever lang vekstperioden og da plantet i sen vår til tidlig sommer, gir det sunne, høy kvalitet spirer som været begynner å avkjøle. Det var kun en kort idé på voksende rosenkål, nå la oss ha en nærmere redegjørelse for hvordan å plante og ta vare på rosenkål. Les mer på hagearbeid og grønnsakshager.
Økende rosenkål
Planting rosenkål, rosenkål er tolerant for nesten alle jordbunnsforhold, bortsett fra sure jordsmonn. En bedrift nitrogen rik jord har en pH mellom 6 til 6,5 er best for dyrking av rosenkål. Før sådde frø, grave noe organisk innholdet i jorden, å beholde jordas fuktighet oppbevaring egenskaper. Den mest foretrekke tid til så frø er under midten våren til sent på sommeren. Derfor, sår frøene i potter frø og etter frøplanter ca 6 inches i høyde og 5 - 6 uker gamle, plante dem i hagen din jord. While plante rosenkål fra frø, sikre at spirer er plantet ca 36 inches hverandre i jorda. Gjelde gjødsel og vann, mens plante og prøve å opprettholde temperaturen opptil 75 grader F for best resultat. Spirer bo godt i sol eller delvis skygge, og siden de er topp tunge, holde dem fra planting i områder som har sterk vind.
Høsting rosenkål, tre måneder etter planting, kan det spirer vokser i bladfeste og vil være klar til innhøsting. Spirer som er ca 2 - 2,5 cm i diameter, eller de har begynt å utvikle gule nederste bladene, kan bli plukket. Skjær spirer fra stammen og ta ut de løse blader fra dem. Ikke la spirer vokse for stor annet de kan begynne å sprekke og bli bitter. Kan du også dra den, ved å ta av bladene spirer under, og deretter vri og trekke spirer. Hvis du planlegger å høste i kalde sesonger, mulch planter med halm eller dekk med en rad deksel for beskyttelse, senere hele anlegget kan trekkes.
Gjødsel til rosenkål, før transplantasjonen eller så frø, anbefales det til litt kringkaste gjødsel som 10-10-10 over området. Etter at anlegget begynner å ha spirer gjelder 1 ss (15 ml) per plante av 5-10-10 gjødsel, eller du kan bruke en stor håndfull av god kompost. Strø rundt basen, og ikke opp mot stammen, og deretter vann i plantene.
Pest Beskyttelse for rosenkål; Som andre kål familiemedlemmer (kål, grønnkål, blomkål og brokkoli), rosenkål er også utsatt for noen vanlige jord båret sopp og virus-sykdommer som klubb root forårsaket av bladlus og kål ormer. Du kan bruke rad dekker å avskrekke skadedyr like loppe biller, kål ormer, og root mark skal skade spirer.
Du kan, liker også å lese:; rosenkål Nutrition, rosenkål Oppskrift; Siden rosenkål har grunt rotsystem, sørge for at du ikke skader sin rot og samtidig opprettholde den jord og ugress. For best utbytte, gjelder nitrogengjødsel etter hver tredje uke i løpet av sitt vekstsesong og vann ofte. Vel, dette var alt om voksende rosenkål. Jeg håper informasjonen gitt på økende rosenkål fra frø viser til egentlig til dere alle.

No comments:

Post a Comment