Friday 2 March 2012

Utadvendt personlighet

Selv om begrepet utadvendt brukes for å referere til en person med evnen til å sosialisere med letthet i uformell sammenheng, tenderer den tekniske definisjonen å være forskjellig. Ifølge den anerkjente sveitsiske psykiateren Carl Jung, er utadvendthet eller Ekstraversjon defineres som evnen til å snu interesser og energiene i sinnet mot hendelser, personer og ting i verden om oss. I psykologi, er en utadvendt vedkommende for mer om de praktiske realiteter i livet, snarere enn å begrense til ens innerste tanker og følelser. I utgangspunktet, har en tendens til en person med utadvendt personlighet egenskaper til å være mer ivrig på hva som skjer rundt ham.
Kjennetegn på en Utadvendt, Hvis du kommer over en person med en utgående personlighet som elsker å feste og være sosial, er han mer sannsynlig å være utadvendt. Disse menneskene elsker å sosialisere og er oftest sentrum av attraksjonen uansett hvor de går. Dette, derimot, avhenger av graden av utadvendthet også. Enkelte personer tar ikke så lang tid til å sosialisere, mens andre trenger litt tid å bosette. Men, når de føler seg komfortable, disse er de folk til å se opp for. Hvis du har noen slik person rundt, sjansene av du får lei er ganske ubetydelige. De har gode kommunikasjonsevner, som hjelper dem i å komme overens med folk rundt ganske bra.
Utadvendt personlighetstrekk; motsetning introverts, extroverts resort sjelden om hemninger, og dette svært faktum danner foten av en selvsikker personlighet, som extroverts generelt er. Disse entusiastiske, selv overenthusiastic til tider, enkeltpersoner, er alltid et spill for alle typer sosiale sammenkomster. De sjelden tar tid å få assimilert i en ny gruppe. Extroverts er ganske bra når det kommer til å få nye venner. Deres utgående naturen fungerer i deres favør, slik de gjør det meste ut av mulighetene de får, uten å bekymre deg spørsmål som "hva hvis" og "men da '. Deres tendens til å si hva noen gang de føler gjør en tendens til å fornærme folk, men man må forstå at dette er deres grunnleggende natur.
På grunn av disse personlighetstrekk, extroverts er mye mer behagelig i store sosiale sammenkomster, enn de er i innesperring av soverommet deres. Disse menneskene oftest gjør det til de jobbene som krever samhandling med mennesker. I det vestlige samfunnet, er mennesker med utadvendt personlighetstrekk ofte betraktet som overlegen sine introvert kolleger. Mange føler at det å være utadvendt er en personlighetsforstyrrelse, noe som er helt galt. Det er bare ett av de to personlighetstyper du sannsynligvis vil ha. Les mer på introvert vs utadvendt.
Mer informasjon om karakteristiske personlighetstrekk:; Personality Kjennetegn på People, Personality Traits oversikt; utgangspunktet, må man forstå at alle av oss har både utadvendt og innadvendt personlighetstrekk. Det er den siden som er dominerende som former naturen til den enkelte. Det blir sagt, en person som viser utadvendt personlighet når de deler plassen med sin familie, kan ikke gjøre det samme når det kommer til kontoret hans kolleger. Konseptet som extroverts er mer fornøyd enn introverts er igjen en myte, som begge har ulike kilder til lykke. Det introvert derives samme mengde lykke av å lese hva en utadvendt stammer fra fest. Dominans av enten trekk kan ha sine egne fordeler og ulemper, og dermed må man finne den riktige balansen til å leve et lykkelig liv.

1 comment:

  1. Den beste definisjonen av utgående personlighet har jeg funnet i denne bloggen. Og måten du definerer personlighetsforstyrrelser på er fenomenal. fortsett å dele denne typen informative ting. Jeg fant også en veldig god plattform som gir en mengde informasjon om forskjellige perspektiver på personlighet. Du finner den her https://www.psykiater.no/personlighetsforstyrrelser/

    ReplyDelete