Saturday 10 March 2012

Septik: hvordan de virker

Septisk systemer er ofte drives i distriktene som et middel til å behandle kloakk og husholdningenes svinn. De er oppført av lokale myndigheter eller frivillige organisasjoner med sikte på å bringe rene og lydmiljø. Vanligvis storskala systemer er konfigurert med biofilter og renseanlegg for effektiv nedbryting av avfall. I byer og forsteder, individuelle huseiere også opprettholde små septik anlegg nær sitt hus.
En septiktank er det primære element i enhver septiktank, ledsaget av andre deler som pumpe, filter og alarm. Det er der nedbrytning av avfall skje ved mikrober, som resulterer i næringsrikt kloakk produkter. Men visse vilkår er avgjørende for å gjøre det arbeidet effektivt. Hvis du planlegger å installere eller allerede har en hjemme, forstå det grunnleggende om septik, hvordan de fungerer, vil definitivt hjelpe deg i å opprettholde systemet skikkelig.
Septiktanker: Beskrivelse
For å lære hvordan septik-systemer fungerer, la oss ta en titt om den viktigste komponenten, septiktank. Det er egentlig en stål eller betong tank ha et cover, plassert under bakken. Størrelsen på septiktanken kan variere fra 1,000-4,000 liter, avhengig av antall personer som bruker systemet. Det består av en innløpsrøret som bærer kloakk til tanken, og et utløp avløpsrør (ca 10 cm diameter). Innløpet delen er koblet til kloakk rør, inkludert toalett, vask og badekar, mens uttaket er festet til en fordeling boks for å slippe væske avløpsvann til avløp felt. Vite mer på septiktank dekker.
Septik: hvordan de virker
Begrepet "septik" seg selv betyr funksjonen til denne komponenten. Det er tilstanden skapt av anaerobe bakterier inne i tanken. Enten du er ute etter "hvordan en septiktank arbeid" eller "hvordan konkrete septiktanker arbeid", fortsatt er prinsippet det samme, dvs. anaerob fordøyelsen. I dag er en septiktank utformet med en skillevegg som skiller den inn i to kamre, koblet sammen med åpninger på midten høyde. I et godt fungerende septiktank, er det tre lag - scum, flytende (vann) og slam lag.
Som kloakk kommer inn i første kammer i tanken, noe som er lettere enn vann flyter på toppen, danner avskum laget, mens tyngre partikler synker til bunnen. Det deponerte sedimentene er fordøyd av anaerobe bakterier, hvorav irredusibel faste stoffer er fortsatt på basen, kjent som slam lag. I mellom den øverste og nederste lagene, ligger kroppen vann vann som inneholder bakterier og næringsstoffer (nitrogen, fosfor). Når nye kloakk kommer inn i inntaksrøret, er næringsstoff beriket vann avledes til avløpet feltene. Gasser utgitt av bakteriell nedbrytning er utvist fra tanken via vent rørene. For storskala drift, er mer enn to septiktanker installert.
Mens snakker om vedlikehold av septik, er alle hus eller organisasjon ansvarlig for regelmessig fjerning av ikke-biologisk nedbrytbare, er fortsatt solid avgjort på bunnen og sidene av enheten. Ellers, så ufordøyd innskudd sterkt redusere effektiviteten av systemet. Også er det alltid en mulighet for septiktank problemer, hvor de solide partikler lekke ut og forurense den allerede behandlet flytende utslipp. Et annet viktig brukeren tips er å unngå kaster skadelige kjemikalier, oljer, fett, plast, etc. i septiktank.
Du foretrekker kanskje å vite mer om:; Septic Tank og septiktank Problemer; Septic Tank Stell og septiktank vedlikehold; Septiktank Kostnader; Dette var en oversikt om grunnleggende om septik, hvordan de fungerer og opprettholde tips. Det skal huske på at ingen trær skal plantes i nærheten av septiktanker. Dette er fordi de sterke og dype rotsystem gjennomtrengende jorda kan føre til sprekker i tankene, som igjen resulterer i lekkasje av avfall og ineffektiv drift av systemet. Hvis du følger riktig stell foreslått av eksperter, vil septiktanker fungere effektivt i flere år eller hele livet.

1 comment:

  1. Mange takk for den spennende blogg innlegg! Jeg likte å lese den, du er en glimrende skribent. Jeg faktisk lagt bloggen din til mine favoritter, og ser frem til flere oppdateringer. Flott jobb, hold den opp ..
    Boligalarm uten abonnement

    ReplyDelete