Tuesday 20 March 2012

Arvet karaktertrekk hos mennesker

Det er folk, så det blir trekk. Hva er egenskaper? Enkelt sagt, trekk er visse egenskaper som mennesker har, deres atferd mønstre, evnen til å reagere på visse situasjoner på en bestemt måte, og enda viktigere - visse fysiske attributter. Det er det som gjør oss alle mennesker i sann forstand. Nå ting om egenskaper er at vi arve noen av dem, mens andre er kjøpt. Kjøpte trekk ville betegne at miljøet vi har vokst i, den type situasjoner vi har møtt eller noen andre slike eksterne faktorer har gjort oss "skaffe" eller "tar på" visse trekk. Ervervet egenskaper vil hovedsakelig referere til atferdsmønstre. Men arvet trekk hos mennesker er akkurat slik det høres ut - vi arver dem. Og den enkleste måten som vi kan forstå dette er hvis vi ser på et par søsken. Sjansen er at de vil se like ut, har lignende trekk, og har visse karakteristiske atferdsmønstre som de deler. Dette er fordi de har arvet de egenskapene.
Det er flere slike arvet trekk hos mennesker. Faktisk, vi sjelden noen gang slutte å tenke på disse genetiske egenskaper hos mennesker fordi de har blitt "koblet" til oss (for mangel av et bedre ord). De er inngrodd, og vi derfor ikke skille. Det er arvet atferd hos mennesker som sinne eller matlaging evner, og disse er vanskeligere å legge merke til. Hva er lettere observerbare er de fysiske arvemerke hos mennesker, og det er det vi skal gjøre med i dag. Så la oss prøve og kaste lys over noen av disse arvelige egenskaper i mennesker gjennom følgende artikkel. Alt i alt, vil det gjøre for en meget interessant lese og fortelle deg litt noe mer om menneskets genetikk.
Liste over arvemerke i Humans
Egenskaper overføres fra foreldre til barn gjennom gener og kromosomer som er bygd opp av DNA. Det er bare 23 par av kromosomer i menneskekroppen (1 fra hver av foreldrene), men hver av disse kromosomene har flere tusen gener i dem. Noen gener er dominante, mens andre er recessive. Den dominerende gener er ansvarlig for egenskaper hos mennesker, mens recessive gener vil bare komme til handling dersom den dominerende genene mangler. Derfor det er disse genene som vil avgjøre arvet trekk hos mennesker. Les mer på historie DNA.
Her er en liste over arvemerke hos mennesker. Bruk denne listen for å se hvilken kategori du faller under!
Øreflippene; Det finnes to typer øreflippene. Vedlagte øreflippene og frittliggende øreflippene. Vedlagt øreflippene er de der lappene er festet til siden av hodet. De synes å være en komplett struktur. Mens frittstående øreflippene er de hvor lapp virker som om det er frittliggende. De vises hengende fra øret.
Dimples; Legg merke til hvordan noen mennesker har gropene mens andre ikke gjør det? Det er fordi en smilehull er forårsaket på grunn av en dominant gen som bærer 'Dimple' egenskap. Folk som ikke har gropene bære en recessivt gen av "Dimple 'egenskap, og derfor de ikke har gropene. Les mer på genetiske egenskaper: gropene.
Noen ganger ser vi også at foreldrene ikke kan ha gropene og ennå et barn har dem. Dette er fordi de er overlevert fra besteforeldre eller oldeforeldre. The smilehull egenskap som forble som et recessivt gen i løpet av foreldrene unnfangelsen, vil ha blitt et dominant gen under barnebarn ble unnfanget, og derfor kommer om i form av et smilehull.
Tongue Rolling; Noen mennesker er i stand til å rulle tungen sin, mens andre ikke kan. Dette skyldes arbeider av den dominerende og recessive genet. Noen mennesker har det dominerende genet som gjør det mulig for så å rulle tungen sin, mens andre ikke gjør det. Det som er interessant å merke seg er at det er et enkelt gen som er ansvarlig for tilstedeværelse eller mangel på tungen rulle. Og her er noe å tenke på, 30% av alle eneggede tvillinger deler ikke trekket!
Kløft Chin; En kløft haken er ganske uvanlig og kommer rundt på folk som følge av et dominant gen og en recessiv glatt hake gen. Mens i de fleste av den menneskelige rase, virker det omvendt.
Hair Line; Legg merke til hvordan noen mennesker har en rett hårfestet og andre har kanskje en enke's peak? La oss komme til roten av det. De fleste gener har variasjoner i dem som kalles alleler. Disse bestemmer hvordan ting vil forme deg. For eksempel har hårfestet figuren to alleler - Enken er topp eller rett. Nå faktor som avgjør hvorvidt en person vil ha en rett hårfestet eller enke's peak bestemmes av faktum om alleler (1 fra hver av foreldrene) er to identiske de eller ikke (recessiv eller dominant). Når en dominant og recessive allel mix, vil det dominerende elementet observeres. Hvilket betyr at hvis et barn får en dominerende rett hårfestet figur fra en av foreldrene og en enke's peak fra de andre, vil hans hårfestet være rett (siden det er dominant). Det er bare hvis det er to recessive gener som kommer sammen at de vil manifestere å danne tilsvarende hårfestet. Hvis ikke, så som regel vil den dominerende allelet skjemaet resultatet.
Fregner, disse er forårsaket av et dominant gen og deres fravær betyr recessive gen.
Hair Utseende; Noen mennesker har rett hår, mens andre har krøllete eller bølgete. Det har blitt studert at krøllete hår er et dominerende trekk mens straight er recessive. Så for alle dere som har rett hår, er det på grunn av to recessive gener at det har kommet ca.
Hand griper; Prøv dette eksperimentet. Clasp hendene sammen og interlock fingrene uten å tenke. Nå sjekk hvilke tommel er øverst - høyre eller venstre. Det er ingen forklaring på denne. Men studier har funnet at 55% av folk plasserer sine venstre tommel opp, mens 45% stedet deres rett. Selv om dette har ingen betydning, det er ganske interessant, vil du ikke si?
Second Toe; Noen andre toe (etter stortåen) er kortere enn stortåen. Mens andre "er lenger enn stortåen lengde. Det er teorier som dannes at sistnevnte betyr at personen er dominerende, men det er selvfølgelig ikke genetikk!
PTC Tasting, For noen kjemiske Phenylthiocarbamide (PTC) smaker veldig bittert, mens for andre har det ingen smak.
Tommel; Se på tommelen forsiktig - det er en rett tommelen eller en Haikerens tommel (en som er litt bøyd bakover). A Haikerens tommelfingerregel er sjeldnere enn en rett tommel.
Allergi; Mange arver allergier fra sine foreldre. Det er ikke nødvendigvis alltid er eksterne faktorer som forårsaker dem. Hvis en forelder eller begge foreldrene har en form for allergi, så er det stor sjanse for at de vil være genetisk videre til barnet.
Fargeblindhet, fargeblindhet kommer om på grunn av en recessive allel som er tilstede i X-kromosomet. Siden kvinner har to X kromosomer, og en av disse har normalt fargesyn allele, fargeblindhet hos kvinner er mindre sannsynlig. Mens siden menn har bare ett X-kromosom, og tilfeldigvis de arver til en som har allele for fargeblindhet, vil den komme omtrent som en egenskap. Derfor menn lider av denne tilstanden mer enn kvinner gjør.
Vulcan Registrer; Her er en interessant ting å prøve ut. Spre håndflaten ut og deretter prøve å gjøre en Vulcan tegn. Bli med pekefingeren og langfingeren sammen og den fjerde og Pinkie sammen til et skilt "V". (Hold tommelen ut av dette!) Kan du gjøre det? Eller er det en belastning? Noen mennesker kan gjøre det lett mens andre bare kan ikke!
Les mer på:; Dominant og Recessiv karaktertrekk hos mennesker, interessante aspekter of Human Genetics, jeg vedder de fleste av dere ikke hadde gitt dette en tanke, men nå vil du gjøre! Selvfølgelig, ikke alle arvet trekk hos mennesker tjene en hensikt (Muligheten til å gjøre Vulcan tegnet eller ikke, for eksempel). Men tjener et formål eller ikke, disse arvemerke gjøre passere en felles tråd blant oss til å fremkalle en generell følelse av "Jeg tilhører", ikke sant?

No comments:

Post a Comment