Tuesday 6 September 2011

Vine Tomater

Tomato er bredt klassifisert i to varianter, nemlig vintreet (ubestemt) og Bush (determinate) type, i henhold til deres vekst vanene. Som navnet antyder, vokser den tidligere indeterminately as vinstokker. I motsetning til dette, bush tomater viser en determinate vekst vane og krever ikke staking eller hjelpeverge. Vine tomater er foretrukket av hjemme dyrkere, som foretrekker å ha kontinuerlig tilførsel av modne tomater hele året. For kommersielle plantasje er bush rekke et bedre alternativ som trenger minimal innsats for dyrking og høsting.
Økende Vine Tomater
Tomater selges i markeder er vanligvis plukket med halv modnet stadier, slik som å forlenge holdbarheten. Derfor voksende vintreet tomat planter er en givende opplevelse, der du får nyte saftige tomater modnet naturlig. Med unntak av staking og støtte, vintreet tomater plantasje tips er ikke forskjellig fra tomater varianter som vi normalt vokser i grønnsakshager. Se følgende hagearbeid tips for å opprettholde sunne vinranke tomatplanter:; Site Selection - Områder som mottar full sol er gode for dyrking av vin tomater. Jordsmonnet pH skal være nøytral (6-7 område vil gjøre). Hvis tilgjengelig, velger områdene som beskyttende strukturer for eksempel i nærheten vegger og vin dekket trellis. Dette vil minimalisere virkningene av sterk vind til vin. ; Frø eller Plantlets - Tomater av noe variasjon er lett å spire hjemme. Derfor er det ikke nødvendig å kjøpe kostbare plantlets. Innkjøp vintreet tomat ætt fra din lokale barnehage. Pass på å velge sykdom og motstandsdyktig mot skadedyr variasjon. ; Økende Tomater - Klargjør jord eller potting media ved å supplere utover konsentrasjonen av kompost. Hvis du bruker frø, så til innendørs i et frø skuff 2 måneder før den siste forventes frost. For dyrking av tomat plantlets, kan du plante dem etter at glasuren er over, ved å opprettholde en avstand på 12-18 inches mellom to plantlets. , Vanning - Omsorg for tomatplanter inkluderer vanning på jevnlig basis, slik at plantene får minst 1 cm vann hver uke. Avhengig av værforhold i ditt område, bestemme vanning hyppigheten av tomatplanter. ; Beskjæring - Når vokst på en ukontrollert måte, ubestemte tomat varianter bli opptil 10 fot og mer. Derfor, beskjæring vintreet tomater og fjerne suckers er helt avgjørende for å gjenopprette energi til dannelse av store frukter. Også vurdere staking tomatplanter å støtte vinstokker. , Pick vintreet tomater, da deres farge slår blanke og konsistensen er litt fast. Svært ofte, ankomst av frost induserer råtnende av grønne tomater, mens fortsatt på vintreet. Ikke rart, på spørsmålet "hvordan modnes grønne tomater av vintreet" henger i hodet av de fleste tomat dyrkere. Hva du kan gjøre er å plukke moden grønne tomater og legg dem i en grunn boks romtemperatur. Innen 2-3 uker, vil du se rød i tomater. Du kan gjerne lese mer på tomatplante problemer og tips for voksende tomater i krukker og beholdere.
Vine Tomater Ernæring
Hvis du elsker å ha denne saftig frukt cum grønnsaker, er det beste alternativet plante den på egen hånd. Som vi alle er klar over, er bush tomater og vin tomater ernæring veldig imponerende, de er rike på vitamin A og C, sammen med kostfiber, jern og kalium. Den eneste ulempen er tilstedeværelsen av sukker i høy beløp, som ikke er bra for diabetikere. Undersøkelser utført på moden tomat fant også at disse fantastiske fruktene har anticancer egenskaper og hjelpe bekjempe utviklingen av kreftceller.
I dag er "tomater på vinstokker 'selges i dagligvareforretninger på en dyr pris, omtrent tre ganger mer enn de uten stengler. De er determinate varianter, høstet med et lite stykke vintre. Ifølge leverandører, festet tomater til stilkene er saftigere og smaker bedre enn kunstig modnet seg. Oppriktig talt, den økte prisen er ikke for saftighet, men for utseendet som tiltrekker potensielle kjøpere. Så, i stedet for å kjøpe dem, kan du vokse vine tomater og sikre en kontinuerlig tilførsel hage friske saftig tomater.

No comments:

Post a Comment