Friday 30 September 2011

Gladiolus - når man skal plante Gladiolus

Økende blomstrende planter og å se dem blomstre er en god følelse. Men ikke alle amatører får en sjanse til å sette pris på vakre blomster. Det kan være flere grunner bak plantene ikke blomstrer på rett måte. Et vesen hagearbeid problemene, mens en annen aspekt er planting tiden, noe som er svært avgjørende for en vellykket plantasjen av vegetabilsk eller hagen plante. Når det gjelder økende Gladiolus, da å plante Gladiolus er en vanlig spørring som henger i hodet på mange anlegg entusiaster.
Når skal Plant Gladiolus pærer?
Så du ønsker å vite det beste tidspunktet for planting Gladiolus. Før drøfte optimal vekstperioden, la oss prøve å kjenne eget habitat og noen grunnleggende Gladiolus plante informasjon. Gladiolus er urfolk til fjellområde i Sør-Amerika, og det blomstrer i midtsommer. I motsetning til andre sanne pærer (som tulipaner og svibler), bærer det kjøttfulle stengelknoller, som ikke krever vinteren behandling for blomstring. Tar alle disse i betraktning, er den ideelle tiden for planting Gladiolus våren, rett etter den siste frosting er over.
Etter plantasjen, tar Gladiolus plante ca 2-3 måneder for blomstring. Ved å justere planting tiden, kan du sikre kontinuerlig oppblomstring av Gladiolus i sommersesongen. Hva du kan gjøre er å vokse Gladiolus pærer (mer presist, stengelknoller) i to omganger, med et tidsrom på to uker mellom de to plantasjene. Så langt som vokser mønsteret er opptatt, kan du plante grupper av Gladiolus i blomsterbed eller som grenser til andre kort-stammet blomstrende plantesorter. Vite mer på blomstrende planter.
Hvordan Grow Gladiolus pærer?
Økende Gladiolus anlegget er ikke forskjellig fra planting andre corm peiling blomster. Som du allerede vet starte når å plante Gladiolus, forberede jorda så fort som de miljømessige forholdene blir gunstige i ditt område. Unødvendig å si, bør du har en grundig kunnskap om grunnleggende Gladiolus vaskeanvisningen. Drøftet nedenfor er noen nyttige tips knyttet til økende og stell av Gladiolus planter:; Planting Site - Gladiolus vokser best i områder som får full sol, men er beskyttet mot sterk vind. I tilfelle du har en skyggefull hage, vurdere planting Gladiolus i potter. På den måten kan du plassere beholdere i solbelyste steder. ; Jordforbedring - Grunnforholdene til rette for å opprettholde sunne Gladiolus planter er fruktbare, godt drenert jord. Før planting, kan du supplere hagen jord eller potting media med en kraftig dose tunet kompost. ; Velge Variety - Kjøp store størrelse, sunn Gladiolus stengelknoller av dine favoritt farger fra din lokale planteskole sentrum. Unngå stengelknoller ha myke flekker eller blåmerker, som etter planting kan bli utsatt for råte. ; Økende Gladiolus - Basert på corm størrelse, gjør planting hull (av ca 3-5 inches dyp) etterlot seg en plass på 2-4 inches mellom to hull. Lurer på hvor mange Gladiolus pærer til å plante på en gang? Du kan plante bare én frisk corm per hullet. Plasser corm og fyll med jord. Trykk lett jord for å fjerne luftlommer (hvis noen). ; Omsorg for Gladiolus - Dypt vann den nyplantede Gladiolus. Skuddene vil spire i løpet av de første ukene etter plantasje. Før blomstring, kan du bruke en liten dose gjødsel. Dette vil hjelpe i å produsere store blomstrer. Vite mer på Gladiolus omsorg. ; Som du ser, vokser Gladiolus Anlegget er ikke vanskelig. Det eneste er å forstå begreper om vekst hos gladiolen, når man skal plante Gladiolus og anlegg vedlikehold tips. Når etablert i jorda, Gladiolus planter trives godt med minimalt vedlikehold. Du kan klippe Gladiolus blomsten stilkene og bruker dem for å dekorere rommet ditt. Eller annet, kan du også gave Gladiolus, kuttet rett fra blomsterhage til din kjære.

No comments:

Post a Comment