Friday 2 September 2011

Tie Dye Teknikker

Tie dye teknikker gir deg en mulighet til å enkelt lyse opp din garderobe og eksperimentere med farger og stoffer på egen hånd. I denne artikkelen deler jeg noen enkle tips for bruk tie dye teknikker for nybegynnere.
Hva er Tie Dye Teknikker?
Tie dye teknikker og design faller under kategorien motstå farging metoder. De innebærer etablering av unike design mønstre gjennom motstå eller kontrollere spredningen av fargestoffet over et tekstilstoff. Spredningen av fargestoffet styres ved å manipulere kluten stoffet gjennom bretting og knytte. Dette skaper vakre fargen mønstre. Disse slips dye folding teknikker er ganske enkel og kan brukes til å farge klær, sengetepper eller nesten alle naturlige stoff. Dette farging teknikken reagerer bra på naturlige stoffer som de holder og absorbere fargen bedre. Selv tie dye teknikk har vært brukt siden antikken, var det popularisert på 1960-tallet av hippie bevegelsen og fanget på når musikere som Janis Joplin, John Sebastian og Joe Cocker popularisert det. Som jeg sa tidligere, er generelt naturlig bomull tekstiler utsatt for tie dye teknikker og lyse de foretrekkes som de gir utmerket kontrast.
Valg av Dye
Mange ulike typer av fargestoffer er tilgjengelig for bruk i denne tie dye teknikk. De mest foretrukne de er Procion MX fiber fargestoffer. Disse reaktive fargestoffer spesielt bind godt med naturlige cellulose basert stoffer og silke. For bindingen gå bra, må pH skal heves som oppnås ved tilsetting av natriumkarbonat.
Generisk Prosedyre for Tie Dye Techniques
Slipset farging teknikker meste varierer etter hvilken type fargestoff som brukes, og folding eller knuteteknikk brukt. Det finnes to typer av fargestoffer som brukes i denne metoden. En type fargestoff selges som pulver som må blandes i vann for bruk, mens den andre typen er væske som kan brukes direkte. Væsken fargestoffer er dyrere enn pulver fargestoffer. Velg fargestoffet i henhold til budsjettet og den type farger du vil bruke.
La meg understreker en generell prosedyre for gjennomføring tie dye teknikker og design som er vanlig, uavhengig av hvilken type fargestoff brukes. One vanlig teknikk brukes er squeeze flaske farging. Her er de tingene du trenger:; Stoffer eller klær for å være farget, Sodium bikarbonat (soda Ash) og salt; Special fargestoff i ulike farger (pulver eller flytende); Klem flasker / Boller, hansker, gummi band, Vann bøtte; Når du er klar med alle disse tingene, prosedyren fremover er som følger.
Les produsentens anvisninger. De fleste typer fargestoffer må blandes med varmt vann, salt og soda før bruk. Etter utsette dyes til anbefalte behandlingen, lagre dem separat i forskjellige klem flasker eller skåler. Du kan ha å fukte tøyet før du kan søke fargestoffer.
Når fargestoffer er klar for programmet, kan du begynne med folding og binde klærne. Det finnes flere måter du kan kaste og slå en knute på klærne for å lage design patterns. Vrir og knuten stoffet og bruke gummistrikk på ulike lengder for å sikre at foldene oppholdet på plass. Du kan eksperimentere til ulike typer av folder og knuter på hvert stoff.
Så enten bruke de ulike fargene på forskjellige deler av et stoff ved hjelp av klemme flasker eller dip merke deler i en bolle fylt med fargestoff flytende. La dye suge inn i stoffet på riktig måte. Bruk farger etter fargen på stoffet. Etter at fargestoffet har dynket i, vri kluten for å bli kvitt overflødig fargestoff som ikke har bundet.
Deretter forsegle stoffet inne i en plastpose og la den tørke ut. Ideelt sett bør de få lov til å være farget for en dag. Etter at klærne har tørket nok skylle dem med varmt vann holder gummi band bundet på plass. Deretter igjen gi det et kaldt vann behandling etter fjerning av gummi band. Med det, vil de fleste av det overskytende ikke limt dye fjernes. La klærne tørre for en dag etter at de vil være klar for bruk.
Les mer på:; Tie Dye Teknikker og instruksjoner; Tie Dye Folding Teknikker; Hvordan Tie Dye en skjorte, Så, disse var den generiske detaljene i de fleste tie dye metoder. Å få ulike typer tie dye mønster, må du improvisere på knute, binde og folding teknikker, som kan utvikles gjennom eksperimentering og praksis!

No comments:

Post a Comment