Thursday 15 December 2011

Gjennomsnittlig giftealder

Ekteskapet er det viktigste avgjørelsen i hvert menneskes liv. Ekteskap innebærer en levetid forpliktelse og så denne beslutningen bør tas veldig nøye. Den gjennomsnittlige alderen for ekteskap er forskjellig i ulike deler av verden. Før vi vet om gjennomsnittlig ekteskap alder, la oss først vite hva faktorene påvirker en alder av ekteskap i neste avsnitt.
Faktorer som påvirker Age of Marriage
Ekteskap er helt en personlig sak, og dermed om hva som er den ideelle alder for ekteskap er ganske vanskelig. Det beste forslaget for når du bør gifte seg er når du selv er klar for det mentalt og økonomisk. Gjennom årene har gjennomsnittlig giftealder gått opp betraktelig. Dette skyldes i hovedsak den økende betydningen av karriere og stabil inntekt blant de unge rundt om i verden. Fremme av kvinner innen utdanning og sysselsetting har bidratt til økningen i gjennomsnittlig giftealder. Ekteskap får også utsatt så mange mennesker har fast forventningene i tankene deres om deres partner når det gjelder utdanning, inntekt og livsstil. Ifølge arbeidet med forskning, er gjennomsnittlig giftealder i mindre utviklede land og utviklingsland i verden mye mindre enn i de utviklede landene. Ulike skikker, samfunnet normer og tradisjoner om ekteskap er også de faktorer som påvirker en alder av ekteskapet Det neste avsnittet har detaljer om gjennomsnittlig giftealder i ulike land. Mer om beste alder å gifte seg.
Gjennomsnittlig Age of Marriage
Den gjennomsnittlige giftealder i De forente stater er antatt å bli rundt 27 for menn og 26 for kvinner. Median alder for første ekteskap blir ofte ansett for både menn og kvinner, og en sammenligning er laget av medianen aldre gjennom årene. I år 1990, var median alder av første ekteskap for en mann som antas å være rundt 26,1 år og at det for kvinner var rundt 23,9 år. I året 2007 økte median alder for ekteskap for menn til 27,1 år og at det for kvinner økte til 26 år. I et land som India ble gjennomsnittlig giftealder for menn rundt 25 år og at det for kvinner var 21,3 år i år 2008.
Gjennomsnittlig giftealder for folk som bor i de store byene USA og andre land er mye høyere enn de som bor i distriktene. Dette er fordi folk i byene tar mer tid å slå seg ned som levekostnadene er svært høyt i forhold til distriktene. I enkelte land er gjennomsnittlig giftealder for menn mer enn tretti. I Danmark er den gjennomsnittlige alderen for ekteskap rundt 32.8 år for menn og rundt 30,3 år for kvinner. I Belgia, er gjennomsnittlig giftealder 30,4 for menn og 30 for kvinner. I Storbritannia, er gjennomsnittlig giftealder for menn rundt 29,9 mens den for kvinner er rundt 27,7 år. Alderen av ekteskap har økt for både menn og kvinner i et land som India skyldes økende bevissthet om utdanning og oppnå landemerkene i karrierer. Du kan lese mer på:; Ekteskap problemer og løsninger, Når får jeg Gift; Økningen i gjennomsnittlig giftealder er et spørsmål om bekymring som per den oppfatning av noen eksperter. Rådgiving de unge om ekteskapet relaterte spørsmål kan absolutt vise seg å være nyttig.

1 comment: