Saturday 17 December 2011

Olive Oil Typer

Olivenolje omtales som flytende gull og noen av de beste extra virgin olivenolje er savored og verdsatt liker vin. Olivenolje er ikke bare brukes til matlaging, men det er også brukt som en massasje olje, for å fremme hårvekst. I middelhavsretter, er oliven olje brukes liberalt og nå alle bruker olivenolje for dens helsemessige fordeler. Det er lastet med flavonoider og antioksidanter, og det har også evnen til å forsinke aldringsprosessen. Det er svært ettertraktet fordi den er høy i mono umettet fett som bidrar til lavere LDL eller dårlig kolesterol i kroppen. Den offisielle definisjonen av olivenolje er olje som er hentet fra den grønne oliven. Det finnes forskjellige typer olivenolje og her vi skal drøfte dem i detalj. Les mer på olivenolje ernæring fakta.
Forskjellige typer Olive Oil
De ulike typene olivenolje er listet nedenfor.
Ekstra virgin olivenolje Oil; Denne typen av olivenolje er den best kvalitet og dyreste olivenoljen som produseres. Det er hentet fra den første pressingen av friske hånden plukket oliven frukt og det har det høyeste beløpet av antioksidanter. En olivenolje til kvalifisere som en ekstra virgin bør ha mindre enn 1% syre, og det skal være kaldpresset. I motsetning til andre typer olivenolje, er det verken behandlet eller raffinert, og du kan skille den ved sin unike smak, aroma og farge.
Extra virgin olivenoljer variere i smak og aroma i henhold til kvalitet og type oliven brukes, værforhold, regionen hvor oliven ble dyrket og tid for innhøsting. Alle disse faktorene er ansvarlig for varierende smak av extra virgin olivenolje. Extra virgin olivenolje bør aldri varmes oljen mister sin smak og denne type olivenolje er best til salat dressing og vinaigrettes. Det er generelt grønnlig-gylden til lys grønn i fargen og dypere fargen mer intens er den smaken.
Virgin Olive Oil; Denne typer olivenolje er litt dårligere enn ekstra virgin olivenolje og det er hovedsakelig brukt til matlaging fra Middelhavet og i baking av kaker og bakverk skorper. Etter å ha trykket oljen ved mekaniske midler, er det ikke behandlet eller raffinert. Den har en større grad av surhet enn ekstra virgin olivenolje, rundt 1,5% til 2,0%. These olivenolje typene er også ideelle for kropp og hår massasjer. Selv om olivenolje kan brukes til sauteing grønnsaker, er denne type olivenolje anbefales ikke for dyp steking. Noen mennesker liker ikke foretrekker virgin olivenolje til matlaging fordi den har en ganske sterk smak og aroma.
Raffinert olivenolje, Raffinert olivenolje er oppnådd ved å avgrense virgin olivenolje uten å endre den opprinnelige glyceridic strukturen. Raffinering virgin olivenolje eliminerer høyt syrenivå. Raffinering av olivenolje gjøres ved bruk av kjemiske og fysiske filtre. Raffinert olivenolje er laget for bulk forbruk og er svært mye billigere enn extra virgin eller virgin olivenolje. Det kan brukes for dag til dag matlaging, men bør unngås i salatdressinger. Denne olivenolje typen anses mye dårligere enn andre varianter av olivenolje og det har ikke den karakteristiske smaken, smak eller aroma av ren olivenolje.
Olive Oil; Denne typen av olivenolje er laget ved å blande raffinert olivenolje med virgin olivenolje i visse mengder for å beholde noe av sin aroma og smak. Det meste av oliven olje som vi kjøper fra supermarkedet faller under denne kategorien. Olivenoljer som er solgt som lys eller ekstra lys alle faller inn under denne kategorien. Siden mengden av virgin olivenolje blandes i raffinert olivenolje er forskjellig i forskjellige merker, så prisene varierer også.
Les mer på:; Light Olive Oil Vs Extra Virgin Olive Oil; Cooking Med Olive Oil; Infused Olive Oil; Dette var alt om olivenolje typer og bruk. Olivenolje har mange helsemessige fordeler, og du bør prøve å erstatte smør og margarin med olivenolje i matlagingen din. Andre så disse olivenolje typer kan du også kjøpe infused oliven oljer som hvitløk infundert olivenolje eller rosmarin infundert olivenolje.

No comments:

Post a Comment