Thursday 29 December 2011

Lemon Verbena Herb

Lemon Verbena er en urt som er innfødt til noen søramerikanske land, like, Peru, Chile, Argentina, Bolivia, Paraguay, osv. Dette anlegget (Aloysia citrodora) tilhører familien Verbenaceae og genus Aloysia. Det har mange alternative navn som Aloysia triphylla, Lippia citrodora, Lippia triphylla, Verbena triphylla, Zappania citrodora, verveine citronelle, odorante, urter Louisa, sitron duftende verbena, verbena triphylla, sitron beebrush, osv. Det har en sterk sitrus lukt og smak og så brukes til ulike kulinariske, kosmetikk og medisinske formål.
Det sies at spanske oppdagelsesreisende introduserte denne urt til Europa under den syttende eller attende århundre. Europeerne brukte denne urten å lage parfyme og drikkevarer. Mens noen av navnene på sitron verbena urt er hentet fra Lemony duft, andre, som urt Louisa, er inspirert fra navnet på prinsesse av Parma og kona til kongen av Spania, Carlos IV, heter Maria Louisa. Navnet triphylla er avledet fra en av sine karakteristiske trekk - kranser av tre blader. Denne artikkelen tar for seg noen detaljert informasjon om sitron verbena urt.
Lemon Verbena Plant
Lemon Verbena er en flerårig busk som kan vokse til en høyde på rundt tre til sju meter. Mens det er en flerårig plante med rim fri områder, slår sitron verbena urten løvfellende på områder med frost. Denne planten trenger varme, fuktige forhold for sunn vekst. De foretrekker full sol, litt loamy jord og gode mengder vann. Lemon Verbena planter er funnet å være følsom for kulde og mister blader når temperaturen synker under 0 ° C. Bladene av denne planten er lyse grønn i fargen og er lange og spisse. De har en sterk Lemony duft. Blomstene er laget i løpet av måneden august eller september, og er hvite eller lavendel i farger.
Lemon Verbena Fordeler
Lemon Verbena er en av de urter som har ulike kulinariske, kosmetikk og terapeutisk bruk. Bladene og blomstrende topper er den virkelige delene av denne planten. Både fersk og tørket former av blader og blomster brukes for å lage sitron verbena te, som har vært brukt gjennom århundrer som et middel for mage spasmer, feber, etc. Det antas å ha en beroligende effekt også. Sitron verbena urt blader er også brukt som et potpurri ingrediens og også for å lage parfyme. Som det har en sterk Lemony duft og smak, er sitron verbena urten blader mye brukt i matlaging også. Både tørkede og friske skjema er brukt for kulinariske formål. Mens bladene kan legges til urte gnir for kjøtt og fisk, kan det også være en flavorful tillegg til marinader, oljer, osv. Selv alkoholholdige drikkevarer er smaksatt med blader og blomster av denne urten. Sitron verbena bladene kan også brukes til å lage sorbet, og kan legges til salat dressinger, syltetøy, desserter, puddinger, stuffings, gele, eddik, osv. Det kan brukes som en erstatning for sitron krydder også.
Sitron verbena essensielle oljen brukes også til både kosmetiske og medisinske formål. Det er noen ganger tatt internt, slik som å redusere feber og for å lindre symptomer på astma. Det er også brukt som urtemedisin for fordøyelse, diaré, flatulens, etc. Aktuelt søknaden er anbefalt i behandling av byller, cyster og Akne. Sitron verbena essensielle oljen er brukt som en massasje olje i aromaterapi også, og kan være blandet med lavendel og rosmarin. Denne oljen er sagt å ha antibakteriell, soppdrepende, antiseptisk, beroligende, antispasmodic, insekt-og afrodisiakum egenskaper. Les mer på sitron verbena oppskrifter.
Kort sagt, kan sitron verbena urt være et nyttig tillegg til urtehagen. Men, hvis du ønsker å prøve medisinske egenskapene, vil den være bedre å konsultere en kvalifisert urte utøver og følger hans instruksjoner.

No comments:

Post a Comment