Saturday 19 November 2011

Permanent Press

Rynkete skjorter er et mareritt som hjemsøker hver kontor-goer, spesielt når han eller hun har for å komme klar til å gå på jobb. Hastig stryke skjorter, spiser frokost i en fei, styrtende til bilen blir daglig rutine, men da du får problemer i trafikken også, og etter tålmodig honking for det virker som timer i trafikken, du endelig når ditt reisemål for en viktig forretningsmøte, bare for å finne bretter over hele skjorten. All din innsats går i vasken når du er mindre enn din beste på en slik avgjørende dag. Vel, takket være rynkefri skjorter, kan du redde deg selv fra en slik knipe. Noen gang lurt på hvordan den skrukkete gratis skjorter og klær tilfeldigvis er, eh .. rynke gratis? Den æren går til en prosess som kalles permanent trykk.
Hva er Permanent trykk?
Permanent presse er en kjemisk prosess hvor stoffer er kjemisk behandlet for å hindre rynker fra forming hele tatt, og dermed holde på deres form. Som effekten av denne behandlingen er langvarig, kjemikalier i det er ganske sterke, slik at stoffet svekket og utsatt for å rive. Derfor er tykke eller god kvalitet stoffer foretrukne for en slik behandling. Kjemikaliene som brukes i permanente pressen er vanligvis enkleste former av alkohol, hovedsakelig metanol. Under midten av det 19. århundre, kalt en religiøs sekten Shakers produsert en bomull som var kjemisk behandlet for å gi en rynkefri utseende. Senere ringte en vitenskapsmann og oppfinner Ruth Benerito gjort noen vesentlige bidrag til tekstilindustrien ved å utvikle en moderne prosess for permanent press basert på methanal (formaldehyd). Etter noen år og noen flere teknologiske fremskritt senere, ble denne erstattet av kjemiske DMDHEU for behandling plagg til få en rynke gratis effekt. Da nano-teknologi kom inn i bildet, ble det også brukt i tekstilindustrien for å løse rynke problemet. I denne teknologien, små molekyler fester seg til stoffet i motsetning til formaldehyd behandlingen der kjemiske var belagt på stoffet, som fører til tilstopping av porene på tekstil. Den nano teknologiske permanente press prosessen utgjør mindre helserisiko enn de tidligere faste press metoder.
Permanent presse er også referert til en vask klær metode. Alle de klærne som er merket permanent pressen er ment for permanent press tørketrommel.
Permanent Press Cycle
Du må ha lagt merke til den permanente trykk på knappen på vaskemaskiner i dag. Hvis du vasker klær i permanente press vaske syklus, vil du legge merke til at agitasjon nivået i vasken syklusen er mindre enn den vanlige vask som fører til minimum eller ingen rynker. I sentrifugering, er fuktighet lagt til klær for å opprettholde sin fuktighet og minimere rynker. Etter vask, følger et avkjølt skylling. Men denne funksjonen kan avvike på noen nye vaskemaskin modeller. Temperaturen som kreves for en permanent press vaskesyklusen er kaldt og etter vasken er ferdig, satt det for permanent press tørking. Go for permanent press tørketrommel bare hvis du vasker permanent press stoffer eller syntetiske klær. En permanent press syklus i tørketrommelen er særlig laget for å motstå rynker i kunstfibrer. Det begynner med en vanlig temperatur, men kjøler ned på slutten av syklusen.
Tekstilindustrien har kommet en lang vei fra veving og spinning, og metoder som fast trykk rundt, er det kommer til å mer komfortabel og praktisk stoff for oss å benytte. Siden vaske klær på et vaskeri dag er neppe en fryktet oppgave lenger, tror jeg din morgen blues spesielt om skrukkete plagg er over.

No comments:

Post a Comment