Wednesday 23 November 2011

Leppestift: Historien om Lipstick

En moderne dag lebestift består av et stort antall ingredienser som oljer, voks, emollients, pigmenter etc. voks gir en stabilisert figur til leppestiften mens oljen og fettinnhold gir det et mykt, men likevel fast tekstur. The emollients som aloe vera eller vitamin E bidrar til å holde leppene i godt fuktet tilstand. Det kan også ha andre tilsetningsstoffer som alkohol som konserveringsmidler i tillegg til solkrem og parfyme. Leppestift er en uunnværlig del av makeup kit for millioner av moderne kvinner over hele verden. Dette er hovedsakelig fordi det er en enkel og rimelig måte å gjøre et fashion statement. Men hvis du ser inn i leppestiften historie, vil du oppdage at praksisen med bruke det for å gi et attraktivt utseende til kvinnens lepper begynte tusenvis av år siden.
Historien til Lipstick
Ulike historiske opptegnelser viser at leppestift opprinnelse i det gamle Mesopotamia nesten 5000 år siden. Det har blitt funnet at kvinner i den gamle babylonske byen Ur som brukes til å blande knust semi edelstener med en lime og anvendt det på leppene for å legge farge på dem. Bevis er også funnet at kvinner i Induskulturen anvendt rød farge på leppene. I gamle romerske sivilisasjon, kvinner som tilhørte overklassen brukte leppe farger som de produseres hjemme.
I oldtidens Egypt også, elsket kvinnene å farge leppene med attraktiv lilla-rød farge. De brukes til å kombinere jod og en forbindelse av brom kalt brom mannite å få det lip farge som viste seg å bli svært giftig. Derfor ble det senere kjent som «Kiss of Death». Det sies at Kleopatra, den siste farao i oldtidens Egypt, brukt knust karmin biller, maur sine egg og henna å forberede den lekre røde fargen for henne leppene. Å legge noen glitrende effekt til leppe farge, utdrag fra skjell ble også brukt.
Det mest åpenbare spørsmålet kommer til våre sinn når vi diskuterer om historien til leppestift er "hvem som gjorde det første leppestift". Æren for å utvikle den første leppestift eller leppe fargen i form av en pinne blir gitt til Abu al-Quasim al-Zahrwai. Han tilhørte Andalusia område av Spania og blir ofte referert til som far til moderne kirurgi. Han skapte de første leppestift på rundt 900 e.Kr. Han pleide voks for å danne basen som dufter ble lagt til, og deretter presset inn i en form.
I middelalderen, falt populariteten til leppestift. I den perioden var leppestift betraktet som en kosmetisk som er egnet for prostituerte og lavere klasse kvinner. Derfor stoppet kvinner som tilhører overklassen bruke det. Lipstick igjen gjenvant sin popularitet i det 16. århundre. Det var Elisabethansk tid og dronning Elizabeth I, England, brukte selv knallrøde farge på leppene sammen med kritt hvitt ansikt pulver. Nok en gang, leppestifter i midten av 17. århundre, møtte sterk motstand fra en England pastor som heter Thomas Hall. Han ledet en bevegelse som sterkt imot bruk av noen form for kosmetikk og regnet maling av ansikter som "Devil's Work". I 1770 vedtok det britiske parlamentet en lov å forby bruk av leppestift. Det uttalt at dersom en kvinne bærer lebestift, kunne hun prøves som heks!
På slutten av 1890-tallet, begynte populariteten til leppestiften øker hele om igjen. Etter hvert ble det et mani blant kvinner. Hollywood-filmindustrien hadde et stort bidrag i denne forbindelse. Kvinner ønsket å ha en forbedret og fyldigere lepper gjerne deres favoritt skuespillerinner og dermed salg av leppestift gikk høyere og høyere. Det lille potten av leppe fargen ble erstattet av presse opp rør rundt 1915. Kvinner ville ha en leppestift som sitter på sine lepper for en lengre periode. Dermed kiss-proof leppestiften ble til. Det ble introdusert i markedet av et kosmetisk firma som heter Hazel biskop Inc. i 1950.
From leppestiften historien må du har nå kommet til å vite hvordan det utviklet seg over en periode av tid til sin nåværende form. I dag kan man finne leppestift av et bredt spekter av nyanser. Bortsett fra fargen valg, er det også leppestifter i markedet med spesielle ingredienser som er essensielle for lip omsorg. Som, noen av dem har solkremer, kremer og balsam for å beholde lepper i sunn tilstand.

No comments:

Post a Comment