Tuesday 11 October 2011

Krydder ett Wok

En wok er et kokekar som er mest brukt for matlaging autentisk kinesisk mat. I dag, mennesker anser wok som en vesentlig instrument på kjøkkenet fordi det ikke kan bare brukes for stir steking, men også for formål som dyp steking, damping, koking, ulme, braising, osv. Wok er den beste cooking utstyr for mennesker hvem er helsebevisste eller har blitt bedt om å redusere inntaket av fet mat som den woken krever svært lite olje å koke mat. Den største fordelen med å bruke en wok for mat er at det er lett å rengjøre dette fartøyet. Men før du begynner å bruke wok, det er viktig å gjennomføre arbeidet med krydder en wok for å sikre at maten glir i det, uten å klistre på bunnen. Så hvis du er investert i en ny wok, må du definitivt vite om hvordan du sesongen en wok.
Hvordan Sesong ett Wok
Den mest populære typer woker er karbonstål wok, støpejern wok og rustfritt stål wok. While krydder karbonstål wok og støpejern wok er ekstremt viktig, er det sagt at krydder rustfritt stål wok er slett ikke nødvendig. Men trenger man å legge litt mer olje mens du tilbereder mat i rustfritt stål wok enn i andre typer woker. Her vil vi ta en titt på måter krydder støpejern wok samt et karbonstål wok.
Krydder ett Wok med Oil; Første trinn av krydder ett wok er å kratt innsiden av pannen å fjerne beskyttende belegg som produsenter gjelde verne woken ikke blir rustet i butikk. For dette, må du vaske wok i en blanding av varmt vann og flytende oppvaskmiddel. Skrubbe wok med rustfritt stål scrubber før alle beskyttende belegg er fjernet. Skyll woken grundig og la den tørke i noen minutter. Mer om støpejern krydder. , Når woken er helt tørr, plasserer den på ovnen på en svært høy varme. Du må la kjelen til å varme en høy flamme i flere minutter. I løpet av denne tiden, vil du se at fargen på woken forvandles fra stål grått til blått, lilla, rødt til det oppnår den sorte fargen. Når dette skjer, trenger du ikke å bekymre deg da dette er en del av krydder prosessen. , Etter dette er gjort, ta flere papirhåndklær og dyppe dem i olje. Den beste oljen for krydder en wok er mais olje eller peanøttolje, men det er også greit å bruke vegetabilsk olje. Gni oljen dyppet papirhåndklær på hele wok. Du kan bruke en tang holde papirhåndklær, hvis du tror at hendene kan komme til å berøre varme woken. Du bør imidlertid aldri helle oljen direkte inn i wok. ; Når dette er gjort, senke flammen og la wok varme i 10-15 minutter. I løpet av denne tiden, vil woken absorberer olje og vil begynne å bli mer mørkt. Du må gjenta prosessen med å anvende olje til woken blir veldig mørkt. Mer om krydder en støpejern. ; Ta woken fra ovnen og la den avkjøles i romtemperatur. Når det er helt kult, kan du bruke wok til matlaging. ; Seasoning en wok med Salt, Bortsett fra de ovenfor gitte metoden, er det også mulig å sesongen en wok med salt. Første skritt er lik den ovenfor ett, dvs. må du vaske og skrubb wok å fjerne beskyttende lag. , Til å tørke vasket wok, kan du holde det på komfyren, og varme det til alt vannet er fordampet. Når dette er gjort, sette en kopp med kosher salt inn i woken og starte rører den. Du har å røre saltet kontinuerlig i minst tjue minutter. Du må sørge for at saltet når kantene av woken under omrøring. Mer om krydder ett støpejern skillet. , Når du rører salt i woken, vil du se at bunnen av woken starter blackening etter fem minutter. Etter 18-20 minutter, vil du finne at hele woken har blitt sort. Kast salt fra woken og la den avkjøles helt. Spre en tynn oljefilm på woken før du begynner matlaging i det. , Jeg håper denne artikkelen om hvordan du sesongen en wok har vært nyttig for deg å forstå prosessen med krydder en wok. Når du har krydret your woken, er den klar for koking. Men, hvis du finner maten er fast i bunnen av woken, må du gjenta hele krydder prosessen på nytt. Likevel når du har gjort krydder trenger du ikke å bruke for mye tid i vask woken etter steking. Slik rengjør du wok etter at du har kokt i det, er helle alt du trenger å gjøre litt varmt vann på den og vips det med et ikke slipende børste. Bruk av en liten mengde olje på hele woken vil hindre det fra å ruste.

No comments:

Post a Comment