Sunday 19 February 2012

Peer Pressure i Teenagers

Peers er de kollegaer eller venner av tenåringer som han / hun møter hver dag. Det er noen likheter i deres tenkemåter og atferd som bringer tenåringer i nærheten av sine jevnaldrende. Tenåringer vanligvis tilbringe mer tid med sine jevnaldrende enn de gjør med sine foreldre. Dermed er det fullt mulig at deres jevnaldrende vil ha en effekt på dem. Det har blitt observert at gruppepress i tenåringer er noen ganger positive og konstruktive, mens noen ganger, er det negative og destruktive. I neste avsnitt, la oss diskutere begrepet gruppepress i tenåringer i detalj.
Peer Pressure i Tenåringer - Fordeler og ulemper
Enten gruppepress i tenåringer vil være positive eller negative vil helt avhenge av hvordan hans jevnaldrende og venner er. Hvis tenåringen blir i selskap med gode, oppriktige barna fra familier utdannet, vil han få muligheten til å lære mye fra dem. Dette vil forbedre sin personlighet og generelle atferd. Du vil se over en periode at han er blitt en moden person, og har ervervet evnen til å ta riktige avgjørelser selv. Du vil også se at han lykkes i å nå sitt satte mål og målsettinger. Peers kan oppfordre deg til å gjøre gode ting, og kan også øke moralen ved å gi emosjonell støtte til tider. Sunn konkurranse blant jevnaldrende kan hjelpe deg å forbedre det faglige så vel som ekstra pensum ytelsen til tenåringen din. Mer om negativt gruppepress.
Men hvis gruppepress i tenåringer er negativ, så det kan alvorlig hemme fremdriften til tenåringer. Leve i dårlig selskap kan tvinge tenåringer til å komme under press eller påvirkning fra dårlige vaner som å drikke, ungdoms røyking og narkotika. Det har vært mange tilfeller hvor barna får bortskjemt og begå de største feilene av sitt liv på grunn av negative gruppepress i tenåringer. Så, forstå hva konsekvensene av sine handlinger er svært viktig å unngå å falle i et slikt rot. Foreldre kan spille en viktig rolle i å bringe tenårene ut av gruppepress. Gitt i neste avsnitt er rollen til foreldrene i å håndtere gruppepress i tenåringer.
Hvordan Foreldre kan hjelpe tenåringer til å håndtere gruppepress?
Gruppepress i tenåringer er noe som er vanskelig å unngå, selv om foreldrene gjøre sitt beste. Men, kan foreldre redde barn fra å ta feil spor i livene deres ved å gjøre dem å forstå forskjellen mellom god og dårlig, og fortelle dem hva som er bra for dem. Dette forfall kan oppnås over en periode med riktig veiledning og opplæring.
Ofte er tenåringer ofte frustrerte når de at foreldrene slipper tid snakke dem. Denne mangelen på dialog kan være ganske farlig som denne frustrasjonen kan kjøre tenåringer til å gjøre gale ting. Du bør starte en dialog deg selv og forklare ting relatert til deres velvære i en vennlig og enkel måte. Du bør lære dem måter å håndtere gruppepress og hva du skal gjøre i tider med kriser. Genererer tillit til barna er svært viktig som tenåringer lavt på tillit og emosjonell styrke er mer utsatt for gi etter for gruppepress. Du kan lese mer på:; Fakta om Peer Pressure, Effekter av Peer Pressure, negative og positive effekter av Peer Pressure, Peer press på tenåringer kan bli observert av det økende antallet unge bli involvert i kriminelle handlinger. Dette har vært et alvorlig problem for tenåringer rundt hele verden. Ved guiding tenåringer på en vennlig måte, kan vi bane vei fremdriften.

No comments:

Post a Comment