Sunday, 5 February 2012

Asiatic Lilies

Begrepet asiatiske liljer brukes for å henvise til en gruppe av urteaktige planter som tilhører slekten Lilium. Disse plantene er typisk innfødt til tempererte regioner av nordlige halvkule. De er dyrket i store mengder i flere regioner i Nord-Amerika,-Europa og Asia. Asiatiske liljer er ganske populære på grunn av sin skjønnhet, som gjør at de ideelle hageplanter. Deres soaring popularitet i ulike regioner av verden kan tilskrives det faktum at de er ganske lett å vokse. Asiatic liljer, betydningen symboler av stolthet, renhet og flørte, har også vært sitert i tallrike litterære verk, og spille en fremtredende rolle i flere kulturer verden over.
Asiatic Lilies; Ikke mange folk er klar over at Asiatic liljer er vokst fra pærer. Faktisk er de høstes i flere deler av verden pga deres spiselig pærer. De er vanligvis preget av en kjøttfull stilk, blade som blader, og relativt store blomster, som ligner en trompet. Disse blomstene blomstre i en rekke farger, inkludert hvit, rosa, gult og rødt. Blant ulike typer liljer, rundt en 110 arter tilhører denne slekten. Mange mennesker tror at alle plantene med et felles navn 'lilje' er liljer. Faktum, imidlertid at kun plantene som tilhører en viss genus er faktisk liljer, genus Lilium som én av dem, og dermed er kalt sanne liljer. De fleste av de andre artene er referert til som liljer kun av personer som mangler noen kunnskap om hagebruk, og denne slekten av blomstrende planter.
Hvordan Grow asiatiske liljer?; Grunn det faktum at disse liljer er vokst fra pærene, må du besøke nærmeste barnehage til få litt asiatiske lily pærer. De ansatte i barnehagen ville være i bedre posisjon til å fortelle deg hvilke arter som ville være ideelt for din region. Imidlertid har du opsjon på kjøp potted liljer fra barnehage, og nyplanting dem i din hage - et ideelt alternativ hvis du mangler tålmodighet.
Den beste tiden å plante asiatiske lily pærer er i vår eller tidlig høst. Velge et område der plantene får rikelig med sollys i det minste for halvparten av dagen. Selv om disse plantene vil vokse i ulike typer jord, er godt drenert jord kjent for å bringe frem det beste i dem. Du må grave små boliger for hvert av disse lyspærer, og plante dem individuelt. Hvis pærene er små, bør du ideelt plante dem 2-4 inches under overflaten, og hvis de er store, bør du plante dem 4-6 inches under overflaten. Ikke overraskende skjønt, kan planting disse arter i gruppene gi din hagen en fargerik utseende.
For å stimulere riktig vekst, må du ty til gjødsel, minst en gang i året, helst i vårsesongen. Enda en viktig side ved asiatiske liljer omsorg mulching, som skal gjennomføres hver høst. Eksperter antyder at det er bedre å forlate mulch til det siste frost, og samtidig bør du fjerne de døde bladverket av anlegget til rette riktig vekst.
At de er en av lett å vokse arter av lilies foreta asiatiske liljer ganske populært blant kultivatorer, og dermed du er bundet til finne dem i overflod i regioner hvor de er dyrket. Mer viktigere, sikrer deres rikelig tilgjengeligheten som de er innenfor rekkevidde, i form av penger, hele året. Så snart du vokser asiatiske liljer i hagen din, vil du se horder av sommerfugler flokker hagen din, noe som igjen vil legge til skjønnhet sin.

No comments:

Post a Comment