Monday 20 February 2012

Grief Counseling Teknikker

De er der fremdeles, frisk og levende i våre minner. De er så mye en del av våre liv som synes det fortsatt en dårlig drøm at de ikke er mer med oss. Tears ofte flyt, smiler har mistet sin naturlighet og hvert åndedrag synes en påminnelse om deres nærvær. Spørsmål om eksistensen og meningen med livet hjemsøke tankene dag og natt. Livet synes å være meningsløse. Noen hulrom, det virker, aldri blir helbredet og vi bare gå videre, som om vi har blitt immune mot smerten.
Sorg, en uunngåelig del av våre liv, sluke vår eksistens når noen veldig nær oss bort fra denne dødelige verden, og etterlot oss i den ytterste fortvilelse og med ulike spørsmål. Likevel, er aksept på et tidspunkt av tid en nødvendighet som livet har å gå videre, for noen bedre dager og bedre tider. Og som sier, er de ikke det? Er det noen gang mulig å glemme våre kjære? Døden kan skille evige binding bare fysisk. De er veldig mye med oss, i vårt hjerte, oppmuntrende og motiverende oss. Her er en vakker linje fra filmen Lord of the Rings:
Gandalv: End? Nei, gjør reisen ikke ende her. Døden er bare en annen sti ... En som vi alle må ta. Den grå regn teppet av denne verden ruller tilbake, og alle snur seg sølv glass. Og så du ser det.
Pippin: Hva, Gandalf? Se hva?
Gandalv: Hvit bredder ... Og utover. En langt grønt land, under en rask soloppgang.
Teknikker som brukes i sorgarbeid
Død og døende er slik et fenomen som mennesker, uansett hvor modnet, er igjen målløs. Mens tiden er den største helbrederen og det fører gradvis til aksept, mange av oss finner det vanskelig å akseptere tapet av en nær en spesielt hvis dødsfallet har skjedd på grunn av noen tragiske hendelse eller ulykker. I tilfeller hvor en person er i en høy risiko for å falle inn i en depresjon eller tristhet som er bundet til hindrer den naturlige flyten av livet, å ta profesjonell hjelp er nødvendig.
Tross alt, er sorgarbeid aktivitetene utviklet for å hjelpe folk i krisetider. Familiemedlemmer, venner og lukkede kan fungere som gode støttespillere i slike utfordrende faser av livet. Men, selv om disse tingene ikke hjelper, er det ulike sorgarbeid teknikker som kan hjelpe deg å overvinne sorg og ensomhet. Beskrevet nedenfor er noen sorgarbeid teknikker som kan hjelpe deg å overvinne en bestemt situasjon som har resultert grunn av ulike faktorer som tap av en person, svikt i karriere eller forhold og andre faktorer.
Kontakt med det åndelige Selvet, Sorg er en naturlig menneskelig følelse som varierer i intensitet og med alvoret i hendelsen. Den mest ødeleggende sorg er en som resultatene skyldes dødsfallet til en kjær en. Ikke alle kan sprette tilbake til naturlig liv etter døden av en kjær en og ærlig, er det aldri en enkel oppgave. Men, har sorg å bli behandlet med positivt fordi det kan ha negative konsekvenser på livet til en sørgende person. For å administrere sorg, kan man ty til åndelighet, som er mer en livsstil enn en ferdighet å håndtere krisen.
Hver enkelt av oss har en indre, vår indre verden var våre kjerneverdier, erkjennelser og erfaringer og liv blomstre. Vi må ha opplevd sjel øyeblikk i tider med ensomhet eller i toppene av selvtillit. Hvis klarte dyktig, kan døden gi de etterlatte personen dype innsikter om livet.
En av sorgarbeid teknikker som kan bidra positivt til å overvinne sorg er meditasjon. Meditasjon er den klart mest effektive sorgarbeid teknikk. Det være seg den buddhistiske meditasjon teknikken av å være klar over det nåværende tidspunkt eller meditasjon teknikker andre filosofier, har hver og en betydelig innvirkning i å gjøre en person godta livet slik det er. Med hjelp av terapeuten og helsearbeidere, kan økter med meditasjon utføres for å hjelpe sørgende mennesker. Meditasjon har ulike positive effekter på vårt sinn og kropp. Ulike typer meditasjon teknikker lærer oss å være klar over våre tankemønstre og utøve kontroll over vår kropp og sinn. Dessuten forbedrer meditasjon følelsen av velvære og gir en følelse av åndelig tilfredshet. Ikke mye kan forklares om meditasjon fordi dens fordeler kan bare bli følt etter å ha praktisert den.
Journal dine tanker, Behavioral psykologer har gang på gang uttrykt den enorme betydningen av å skrive våre tanker i våre tidsskrifter eller dagbøker. Skrive hva som irriterer oss eller gjør oss triste er som en emosjonell katarsis av våre tanker og det tømmer tankene, noe som gjør det gratis fra ustanselige tenkning. Etterlatte enkeltpersoner må gjøre det til en vane å pennen ned sine følelser i et tidsskrift som det bidrar til å slappe av sinnet, og selv fungerer som en kilde til realisering av ulike fasetter av livet.
Poenget i denne sorgarbeid teknikken er å la deg uttrykke dine tanker uten å nøle. Skriv all din usikkerhet, øyeblikk av ensomhet og forventninger fra livet og hva du føler at du trenger å uttrykke. Dette vil bidra til å helbrede dine sorger. Dessuten kan du velge å gjøre ulike oppgaver som vil sakte og gradvis hjelpe deg til å betale en hyllest til den avdøde personen, og samtidig vil du føle deg bedre som du har uttrykt deg til de beste av dine evner. Å skrive en biografi om den avdøde personen, lage en minnebok til minne om den avdøde personen, skulpturer kunstformer og bli involvert i ulike kreative uttrykksmåter gjøre bidra til å channelize energiene i sinnet fra samme tema som går igjen i sinn og hjerte, hver gang. Les mer om stadier av sorg.
Søk Therapy, Ingen støtte er sterkere for en pårørende person enn støtte fra familie og venner. Men dette kan grunnstøtte mekanismen, hvis supplert med faglig kompetanse gjøre en verden av forskjell i å hjelpe en person takle sorg. Bereavement rådgivning foretrekkes i tilfeller av alvorlig depresjon og ekstreme innadvendt atferd på personen. Fagpersoner hjelpe personen med ulike sorgarbeid teknikker som er i essens, ment å styrke den generelle emosjonelle og fysiske helsen til den enkelte.
Å miste en elsket en er hjerteskjærende. Men som vi vokser i dette livets reise, innser vi at tapene er ikke slutten av livet. Faktisk er tap en uunngåelig del av våre liv. Vi mennesker er sårbare for vedlegg i livet. Vi får festet til jobb, karriere og mest dypt menneskelige vesener, de få som berører ledningene av våre liv på en måte som ingen kan, spesielt hvis de er våre kjære. I det øyeblikket vi føler denne forbindelsen er brutt, våre hjerter drukne i smerte og tristhet.
Les mer på:; foregripe Sorg, Hvordan håndtere Grief; syv stadier av sorg, Sorg, i essens, er en sunn prosess som det gjør oss mer medfølende, og er et tegn på at vi er sentimentale mennesker. Så, i sorg aldri et tegn på svakhet eller dårlig selvkontroll, eneste er, vi bør sørge for at sorg stopper ikke oss i å leve våre liv på en positiv måte. Sorgarbeid teknikker gjør underverker med støtte og omsorg av familie og venner.

No comments:

Post a Comment