Den intensive landbruk / jordbruk som vi ser i dag, innebærer store investeringer. Typiske kjennetegn ved intensivt jordbruk omfatter overdreven bruk av kunstgjødsel, sprøytemidler, plantevernmidler, hi-tech maskiner og sysselsetter høyt antall av arbeidskraft (per enhet land). Hovedformålet med å gjennomføre intensivt jordbruk er å tjene maksimalt med profitt fra et gitt stykke land. La oss forstå om kapitalintensive jordbruk jordbruket i det følgende avsnittet.
Capital intensivt jordbruk
Før du får inn i detaljene skal vi forstå hva som er intensivt jordbruk i korte trekk. Mekaniseringen av landbruket for å oppnå maksimal produksjon i tilgjengelig plass er kjernen prinsippet om kapitalintensive jordbruk. Plantevernmidler brukes til å drepe insekter som skader den viktigste avlingen. Herbicides brukes til å gjennomføre intensivt jordbruk utrydde ugress som infiltrere territoriet til disse viktigste avlingene. Gjødsel som brukes i denne type driftsform har en kjemisk base. Næringsstoffer innhentet fra disse gjødsel imøtekomme spesielle behov for plantene. For eksempel nitrogenholdige kunstgjødsel få rask vekst av grønne delen (blader) av anlegget. I motsetning til organisk gjødsel (kompost) som brukes i økologisk eller bærekraftig jordbruk, gjør kunstgjødsel gir ikke fullstendig / sunn ernæring til planter. Vekst regulatorer brukes også i intensivt landbruk for å øke produksjonen av avlinger. Les mer på intensive hagearbeid.
Intensiv Landbruk Fordeler; intensivt jordbruk selv har mange skadelige effekter på jord, planter og kvaliteten på avlingene oppnådd, er det imidlertid noen korte vilkår fordeler at man kan benytte. Intensivt jordbruk være en kommersiell form for jordbruk, næringsmidler fremstilt (bare i kvantitet og ikke kvalitet) fra en gitt stykke land er høy. Forbrukerne er dratt nytte av tilgjengeligheten maten korn (og andre vekster) til en lavere pris. Les om næringsmiddelindustrien.
Alternativer til intensivt jordbruk
De fleste av de problemene vi ser i dagens landbruk scenario har resultert fra feil tolkning og bruk av ordet "intensiv". Den vanlige definisjonen av intensivt jordbruk, som er lært opp til studenter på landbruk og bønder over hele verden, er å maksimere overskuddet innhentet fra kommersiell oppdrett av "intensiv" bruk av kapital for kjemikalier (gjødsel, pesticider, plantevernmidler, etc.), dyre maskiner og relaterte ting. Intensivt landbruk / jordbruk bør uten tvil, være en måte å utvinne fortjeneste fra et gitt stykke land. Men på hvilken måte det blir gjort i dag, er grovt og mangler kunnskap om grunnleggende natur planter. Bærekraftig landbruk kan bli praktisert, selv i små flekker av landet uten å investere mye kapital i kunstgjødsel. Intensivt landbruk bør ha som mål å gjøre optimal bruk av naturressursene uten å skade dem. Og dette kan gjøres "intensivt" dvs. for å oppnå fortjeneste. Her er noen av teknikker av intensiv oppdrett, som påvirker miljøet / omgivelsene til den minste.
Mellomkultur, The mellomkultur tillater voksende to ulike avlinger planter med forskjellige krav på samme tomt. For eksempel, er grunne røtter planter dyrket med de som har dype røtter. Prinsippet bak ved hjelp av mellomkultur teknikken er å holde avlingene fra å konkurrere med hverandre. Det hjelper i sunn vekst av disse plantene, og også resultatene i økt avkastning.
Økologisk Landbruk, Bruk av økologisk landbruk teknikker kan gi avlinger som ikke inneholder kjemikalier. Økologisk mat fremstilt fra slike type driftsform er bra for helsen, og dermed hente mer pris enn dem som produseres med intensivt oppdrett. Kostnaden påløper i kunstgjødsel reduseres dersom landbruket er gjort i organisk måte. Den virkelige insekter finnes i jord, på grunn av fravær av kjemikalier blir ikke drept.
De fordeler og ulemper ved intensivt oppdrett presentert i artikkelen ovenfor, bør klare noen fundamentale begreper om denne typen oppdrett. En bør innarbeide bedre ideer som fremmer bærekraftig bruk av land i intensivt jordbruk til å delta i bevaringen av miljøet. Endelig, er det nødvendig å holde en balanse mellom handel og forsiktig bruk av naturressurser.
No comments:
Post a Comment