Tuesday 1 May 2012

6 tips for å lykkes i å male et rom

Når du er møtt med et rom som trenger redoing, trenger du ikke alltid må kalle en profesjonell maler for å få jobben gjort. Med bare noen få forberedende hensyn og noen nyttige tips du kan ha i bakhodet, kan du takle jobben selv og oppnå suksess.
Tenk på rommet og flyten; Den første vurdering du bør gjøre før du selv velge maling er å tenke på rommet du kommer til å være maleri. Er det en sentral del av ditt hjem, som skal gjenspeile det sentrale temaet i din livsstil? Er det et barnerom, som skal være fargerik og stimulerende? Vil trafikkbilde i hjemmet resultere i at rommet blir sett sammen med et annet rom, bør så fargen mønstre som harmonisk? Har rommet har brede åpne veggen, slik at store deler av fargen blir nok å se hele tiden? Mye av avgjørelsene du gjør ved siden om farger, finish, og malingen vil avhenge av din vurdering av rommet du er i ferd med å male.
Vurder fargen; Trolig den viktigste beslutningen om maling jobb som vil avgjøre sin suksess er den fargen du velger. Tenk på gulvet i rommet - er det farget tepper? Hvis gulvet er tre eller flis, hvilken farge er det? Fargen på veggene skal være et godt supplement til fargen på gulvmaterialet. Er det standard møbler i rommet som ikke kommer til å forandre? Hvis du har en mørk blå sofaen, har du sannsynligvis ikke ønsker å male veggene i stuen lilla. Hvis du maler et barnerom, vil du kanskje velge en mørkere farge, noe som vil være mindre sannsynlighet for å vise flekker som små er utsatt til å gjøre. Hvis rommet har rikelig med vinduer og naturlig lys som kommer inn, mulighetene for å velge farger er ubegrenset - mørkere farger ikke vil forstyrre åpenheten i rommet. Men hvis det ikke er mange vinduer eller rommet er lite, en mørkere farge kan være cloying og klaustrofobisk. Når du har en idé om den fargen du ønsker, gå til maling lagre og hente hjem noen fargeprøver du liker. Tape dem lett rundt i rommet. Sjekk ut fargene på forskjellige tider av dagen, i forskjellige lysforhold, både kunstig og naturlig.
Fullfør bør være et utgangspunkt, før du går å plukke opp malingen, må du vurdere hvilken finish du skal bruke. Flat eller satin finish fungere godt for soverom, stue, og tak. Flat malingen ikke reflekterer lys i det hele, så det vil skjule eventuelle feil eller uregelmessigheter i vegger. Satin finish, men har en veldig liten glans, så det ser litt rikere og er enklere å rengjøre enn flat maling. For et kjøkken eller bad, kan du ønsker å gå med semi-gloss maling fordi den er mer holdbar enn flat eller satin. For listverk og trim av alle rom, semi-gloss eller glans er sannsynligvis et godt valg, siden disse områdene rom pleier å få mest mulig misbruk av hender, føtter, og møbler.
Forberedelse er alt, før du selv bringe maling inn i rommet, må du ha gulvet tilstrekkelig dekket med en dråpe klut eller ark av plast, eller til og med ark med avisen. Du ønsker ikke å ha en perfekt maling jobb på veggene være ledsaget av en skjemmende splotch av maling på teppet. Etter at gulvet er beskyttet, undersøke veggene for eventuelle sprekker, hull, eller feil som må jevnes ut. Bruk spackling lim til å fylle på noen flekker som trenger det, og deretter bruke et lag med primer for å sikre en feilfri finish med ordentlig maling. En primer er spesielt viktig når du endrer farge fra mørke til lys.
Verktøy kan redde eller ødelegge den endelige jobb; En av de viktige verktøy for en god maling jobb er kvalitet malerens tape, eller til og med kvalitet maskeringstape. Mark områdene du ikke ønsker å male, for eksempel vinduet listverk, kantene av tak, eller ventilasjonsåpningene. Vær sikker på kanten av malingen er godt presset ned, vil så malingen ikke sive inn under det. En 2-tommers vinklet pensel er viktig for å kunne kutte i hjørner, og en rull pensel med en utvidelse for å nå høye steder, spesielt hvis du skal male tak. Du trenger også roller skuffer, kluter, papirhåndklær, og en bøtte med vann eller nærliggende synke for opprydding.
Velg det beste maling; Sjansen er at du skal leve med dette maling jobb i lang tid, slik at du ikke vil scrimp på den viktigste delen - selve malingen. Kjøp den beste kvaliteten maling som budsjettet tillater. God kvalitet maling er lettere å bruke, er mindre sannsynlig å møte, gir bedre dekning, og kommer til å være lettere å ta vare på i det lange løp. Les mer på:; Rom Maleri Tips; rommet Maleri Ideer, male et rom bør ikke være skremmende. Du har ingenting å tape - hvis du er misfornøyd med resultatet, kan du alltid ringe i en profesjonell da. Men hvis resultatene er imponerende, bare tenk på utfyller og beundring du får fra folk når du er i stand til å si, Takk, gjorde jeg det selv!

No comments:

Post a Comment