Thursday 3 May 2012

Avfallsdeponering Metoder

Fra uminnelige tider, har avfallet disponibel vært et problem, og etter industrialiseringen problemet har bare forverret. I det siste, var søppel båret til utkanten av byer og kastet i den åpne, men nå som ikke lenger kan gjøres. Over tid har ulike avfallshåndtering metoder blitt utviklet, som kompost, brenning, deponi, biologiske reprosessering, osv. Men før du går til disse detaljene, må vi forstå de ulike typer avfall. Det er i utgangspunktet tre typer avfall generert - fast avfall, flytende avfall og slam. De er klassifisert som per deres kjemiske, biologiske og fysiske egenskaper.
Solid avfall inkluderer materialer som gruve-avfall og industriavfall foruten husholdningsavfall. På den annen side, flytende avfall er de hvor sammensetningen av faste stoffer er mindre enn 1% og det er en høy konsentrasjon av metaller og salter, mens slam inneholder en blanding av solid og vann. Når du har fått en idé om hva som er avfall, la oss komme inn på ulike metoder for avhending avfall. Les mer på avløpsrensing.
Solid avfallsdeponering Metoder
For håndtering fast avfall, kan du adoptere en rekke metoder som kompost, deponi og brenning. La oss ta en titt på hver av dem:
Kompost, du kan lage en kompost i ditt eget hus, spesielt å disponere av organisk avfall. Ideelt dette bør være i alles hjem som det er mange av avfall som greiner og blader som kan kastes. Enda viktigere kompost er gunstig for miljøet som unødvendig avfall ikke blir dumpet into en landfill. Metan er laget av organisk materiale hvis du setter dem i et deponi, som igjen bidrar til drivhusgassene dermed forårsaker global oppvarming. Heller enn å kaste vekk løv og annet innbo organisk materiale hvis du bruker dem som kompost, er jord fylles dermed redusere kostnadene ved rehabilitering av området.
Deponering; Hvis du ikke kan resirkulere ikke-farlig avfall, er alternativet du har en søppelfylling, en relativt billig alternativ. Imidlertid vil alle åpne området ikke, det er visse retningslinjer, og de bør være ordentlig overvåkes og vedlikeholdes. Et deponi må ha fôr slik at det å skjerme den fra vannet siver inn i deponiet og dermed gjør vannet giftig og uegnet for konsum.
Burning; Selv om deponier er et billig alternativ som du kan bruke hvis store mengder søppel er samlet inn, gir brennende et alternativ der volumet kan raskt reduseres. Miljøvennlig brennende metoden ikke bare brenne alle søppel liggende rundt, men bruker filtre og scrubbere, slik at giftige og sure gasser ikke slippes ut i atmosfæren. Dessuten hindrer denne metoden aske fra å bli sluppet ut i atmosfæren.
Farlig avfall Deponering Metoder
Noen av de vanligste farlig avfall disponible metoder omfatter forbrenning, bioremediering, injeksjonsbrønner og deponier. Imidlertid har deponering av farlig avfall i deponier og injeksjonsbrønner egne bekymringer, særlig lekkasje av miljøgifter til omkringliggende grunnvannet. En viktig kilde til drikkevann er grunnvann og hvis det blir forurenset, blir det ekstremt kostbart å rense dem. Ideelt sett bør miljøgifter omdannes til ufarlig form. Det er flere nye teknologier som høy-temperatur plasmabrenner som har kommet opp, og kan konvertere farlig avfall som lavradioaktivt avfall til glass som er miljømessig forsvarlig. Men så selv om disse metodene er kostbare, de er verdt det.
Farlig avfall er også kastes ut i deponier og det er strenge regler som man bør følge. Deponiene bør være foret med grunnvann barrierer, overvåking brønner og leire liners. Forbrenning metoden brukes også for å kvitte seg farlig avfall, hvor disse nekter endres til uorganiske biprodukter, vann og karbondioksid. Imidlertid er kostnadene forbundet med brennende farlig avfall høyt dessuten problemer med deponering av avfall.
Bioremediering er en annen prosess som brukes til å disponere av farlig avfall og konvertere dem til giftfri produkter. Prosessen omfatter bruk av naturlige nedbrytingsprosesser og mikroorganismer. Imidlertid krever denne prosessen i lang tid og til tider blir det vanskelig å kontrollere prosessen med naturlig nedbrytning. Du kan gjerne vite mer om farlig avfall mottaket.
Noen av de andre metodene for avfallshåndtering inkluderer energigjenvinning, der avfallet blir gjenvunnet og brukes som drivstoff til å varme mat og strøm turbiner og hav dumping, er der avfall dumpes i havet der skapningene som lever i havet bruker dem. Dette er imidlertid en kontroversiell metode og de skadelige ettervirkninger langt større enn sine fordeler.
Les mer på:; Domestic avløpsvann, avløpsvann Metoder; Waste vegetabilsk olje som drivstoff, farlig avfall Training, altså, det er mange avfallshåndtering metoder som deponier og brenning er de vanligste. Vi bør alle prøve å minimere mengden avfall vi produserer hver dag, slik at vi ikke legge press på miljøet. Videre er kostnadene forbundet med avhending av avfall er alle våre penger, slik at mindre avfall vi produserer, jo bedre.

No comments:

Post a Comment