Tuesday 23 August 2011

Dysfunksjonelle relasjoner

Relasjoner kan ikke alltid være rosenrød og lyse. Avtalt. Det er ups og så er det de nedturer. Men de fleste par, vanligvis lever ut ups og overleve nedturene å finne en balanse som er riktig for dem. Dette er normale balansert og sunt forhold. Så er det de forhold som ikke kan betegnes som noe annet enn dysfunksjonelle forhold. Hva er dysfunksjonelle relasjoner? Hvorfor kalles de usunne relasjoner? La oss finne ut:
Dysfunksjonelle relasjoner Skilt
Er du i et forhold, og kan ikke hjelpe, men får følelsen av at noe ikke er riktig? Det er på tide å møte muligheten for at forholdet ditt spørsmål kan bli en av de som betegnes som dysfunksjonelle relasjoner. Men er du sikker, er det det? Her er noen dysfunksjonelle forhold tegn for å hjelpe deg hvis du er i en dysfunksjonell sammenheng eller ikke.
Harme og sinne; Har du alltid føler bitterhet og sinne? Dette er en av tegnene på dysfunksjonelle relasjoner. Harme og raseri mot din partner eller forholdet generelt si at du er sannsynligvis nødt til å gjøre noe du ikke ønsker å gjøre. Og dette, som ikke er begrenset til én dag, eller en bortkommen hendelse, men noe som skjer på daglig basis.
Alltid spent, du føler at du alltid grepet av spenning. Du føler at det er aldri en anledning til å snakke eller spørre ting til partneren din. Uansett hva dere sier, er det alltid en frykt for at ting vil utvikle seg til en slåsskamp.
Trapped, du føler seg fanget og begrenset og ofte sitter igjen lurer på om hvordan livet var før dette forholdet-som alltid gir deg en frigjøre følelse.
Endre Yourself; Du føler at du hele tiden må endre deg selv for den andre personen til å like deg. Du føler at du lever livet ditt på deres vilkår, og hvis du ikke endrer og mugg selv å holde den andre glad, vil de forlate. Kraften spiller finner du en taper hele tiden.
Lav selvtillit, utvikle en lav selvfølelse er en av de viktigste tegnene på dysfunksjonelle relasjoner. Du føler din selvtillit ebber ut og en følelse av svikt. Behovet for å isolere deg fra familie og venner blir nesten overveldende fordi du er redd for overfor dem.
Kamper; Det er konstant kamper og verbale overgrep. Det kan starte med ingen av dere villig til å gi slipp på et punkt og ønsker å bli vinneren i hvert argument. Hvilket vil sakte flytte til skjæring bemerkninger, sarkastiske comeback og lignende. Et sunt forhold vil finne et par som respekterer hverandre og er stolte av andres prestasjoner.
Skyldfølelse og sorg, du føler deg ulykkelig hele tiden. Ikke i kamper, men heller en mer kontinuerlig følelser. Og når tankene om å forlate forholdet kommer til deg, ender du opp og føler seg skyldig for å ha disse tankene.
Les mer på trekk av et sunt forhold.
Dysfunksjonelle familieforhold
Det er også dysfunksjonelle relasjoner som man kan se i en familie satt opp. Dysfunksjonelle relasjoner i familien satt opp kan betegnes som de hvor balansen av makt og relasjoner er ikke normalt. Den oppfyller ikke behovene til et sunt forhold.
Her finnes noen tegn på at kan tas som familieforhold som har falt offer for dysfunksjonelle relasjoner:
Behov ikke Met; Barna behov (kjærlighet, mat, komfort, klær, etc.) vil ikke bli oppfylt. De vil bli ignorert, slik at selv barna vil utvikle følelser av frykt og lav selvfølelse i en tidlig alder, som kan avgjøre i løpet av sine liv for fremtiden.
Barn ta ansvar; Barn tar opp ansvaret som normalt vil bli tatt opp av voksne i huset. Dette kan innebære matlaging, shopping, på jakt etter yngre søsken og lignende. Dette ansvaret blir tatt opp i svært ung alder på grunn av visse psykiske lidelser at foreldrene lider eller foreldrene er kronisk drinkers.
Misbruk Foreldre; Misbruk kan meted ut i en av disse formene - Seksuelle, Verbal eller fysisk. Verbale overgrep i form av belittling og kritisere noen, direkte navn ringer, gjør narr av deres prestasjoner eller hele tiden å legge dem ned. Fysisk mishandling i form av faktisk treffe barnet ofte og unabashedly. Og ikke føler noen anger etter å gjøre det. Seksuelle overgrep kan bli møtt av både gutar og jenter, og er den verste typen overgrep til å møte, fordi det kan ha arrdannelse effekter på barnets mentale status.
Kontrollere Foreldre, Parenting, der foreldrene er så kontrollerende at de ender opp som hindrer naturlig vekst og utvikling for sitt barn, kan lett bli betegnet som en dysfunksjonell relasjoner oppsett. De tillater ikke barna til å ta noen beslutninger som er passende for deres alder og er stadig venter dem til å gjøre akkurat hva de krever av dem. Kravene til disse barna er også svært høy, og dermed gjør barna lever under konstant frykt, og som ofte kan utvikle seg til harme mot foreldrene.
Les mer på; dysfunksjonelle familie som en årsak til vanskelig oppvekst, Veien til effektive foreldre: Dette var de ulike scenarier som utgjør dysfunksjonelle relasjoner. Ser du deg selv i noen av disse scenarier? Så kanskje det er på tide du gjorde noe med det. Alle de beste!

No comments:

Post a Comment